Γνωρίστε

την ιστορική Ιθάκη

Η Ιθάκη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο από τον Όμηρο ως γενέτειρα του βασιλιά Οδυσσέα και αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο αγάπης για την πατρίδα. Η ήρεμη θάλασσα με τα γαλαζοπράσινα νερά που την περιβάλλουν, καθώς και η άγρια καταπράσινη φύση της καθιστούν την Ιθάκη προορισμό που αναγεννά το σώμα και το πνεύμα του επισκέπτη. Η Ιθάκη είναι νησί των Επτανήσων νότια της Λευκάδας και ανατολικά της Κεφαλλονιάς.

Τι θα επισκεφθείς:

Στην πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ, ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στη χώρα που έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός και να επισκεφτεί το ναυτικό-λαογραφικό μουσείο και το αρχαιολογικό μουσείο.

  • Το Περαχώρι το μοναδικό χωριό στον νότιο τμήμα της Ιθάκης που προσφέρει απολαυστική θέα στο κόλπο του Βαθέως.
  • Η Παναγία των Καθαρών πολιούχος της Ιθάκης, προσκύνημα και σημείο αναφοράς για του Ιθακήσιους όλης της γης, διαθέτει πανοραμική θέα και μακρόχρονη ιστορία.
  • Ο Σταυρός το μεγαλύτερο χωριό της βόρειας Ιθάκης είναι κοντά στον αρχαιολογικό χώρο των Πηλικάτων, όπου σύμφωνα με την Ομηρική περιγραφή βρίσκεται το παλάτι του Οδυσσέα.
  • Η Ανωγή, το πιο ορεινό χωριό της Ιθάκης, με ιδιαίτερα αξιοθέατα τη Βυζαντινή εκκλησία (12ος αιώνας) με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες, το βενετσιάνικο καμπαναριό και τα «μενίρ».
  • Οι Φρίκες και το Κιόνι είναι δύο γραφικά χωριά δίπλα στη θάλασσα, δημοφιλείς προορισμοί ιστιοπλοϊκών σκαφών.
  • Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από την Εξωγή και τη Λεύκη.
Η Ιθάκη
Η Ιθάκη

Πως θα έρθετε

Πρόσβαση

Με πλοίο

Η Ιθάκη διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση καθημερινά με το λιμάνι της Πάτρας, το λιμάνι του Αστακού (Αιτωλοακαρνανία) και το λιμάνι της Σάμης (Κεφαλλονιά), ενώ κατά τη θερινή περίοδο υπάρχουν δρομολόγια από και προς τη Λευκάδα.

Με αεροπλάνο

Το νησί δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Το κοντινότερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο γειτονικό νησί της Κεφαλλονιάς, από το οποίο πραγματοποιούνται καθημερινά πτήσεις από την Αθήνα και από κάποιες άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις. Από το αεροδρόμιο του Αργοστολίου θα μεταβείτε στο λιμάνι της Σάμης και από εκεί θα φτάσετε στην Ιθάκη με το πλοίο της γραμμής ή με το θαλάσσιο ταξί.

Επίσης, υπάρχουν τα αεροδρόμια της Πρέβεζας και του Άραξου, τα οποία αν και βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, έχουν εύκολη πρόσβαση στην Ιθάκη. Από την Πρέβεζα οδικώς μπορείτε να φτάσετε στο νησί της Λευκάδας ή στο λιμάνι του Αστακού και να πάρετε το καράβι για την Ιθάκη, ενώ από τον Άραξο μπορείτε εύκολα να μεταβείτε στο λιμάνι της Πάτρας.